studio

geluidsstudio

Stemopnames worden gedaan in een geluidsstudio. Laat me weten in welke studio jij met mij wilt opnemen en we maken een afspraak. Als je wilt, kan ik je helpen bij het vinden van een studio die geschikt is voor datgene wat jij wilt. Ik kom door het hele land en ken veel studio’s en opname-technici.

Dit is de oude vertrouwde manier van opnemen. Techniek en regie worden verzorgd door de aanwezigen in die studio. Voor bepaalde opdrachten is en blijft dit de beste aanpak. Bijvoorbeeld als er synchroon op beeld ingesproken moet worden, als met meerdere stemmen tegelijkertijd opgenomen moet worden, als er speciale eisen zijn in geluidstechniek, of als er heel specifieke regie nodig is.


eigen studio

Een andere manier is: Jij mailt mij een tekst, ik neem hem op in mijn eigen studio in Wageningen, en ik stuur jou een audio-bestand van de opname.

Via mail of telefoon laat je me weten hoe je het wilt hebben. Je kunt daarbij gebruik maken van de voorbeelden op deze site.


Deze manier van werken heeft een aantal voordelen:

• Snel en makkelijk. Als het moet, heb je binnen een paar uur je ingesproken tekst retour. Als er minder haast is, lever ik doorgaans de volgende dag aan.

• Geen reistijd, geen reiskosten.

• We hoeven niet op hetzelfde moment op dezelfde plaats te zijn.

• We zijn niet gebonden aan kantoortijden.

• Jij hoeft niet in dat ene geboekte studio-uurtje je definitieve beslissingen te nemen. Als je de volgende dag besluit dat het toch anders moet, dan doe ik dat voor je. Krijg je een tweede bestand. Dat kost niks extra. En ik zal je verklappen dat ik soms ook wel een derde of vierde bestand stuur, omdat er toch nog 1 woordje anders moet bijvoorbeeld.

• De geluidskwaliteit van de opname is onberispelijk.
source-connect

Er is nog een derde mogelijkheid. Eigenlijk een tussenvorm. Via de Source-Connect plugin maak ik een audio-verbinding in hoge kwaliteit met een andere studio (bij jou in de buurt). Ik zit in mijn eigen studio achter de microfoon, en jij kunt mij in de andere studio (waar dan ook ter wereld) horen alsof ik bij jou in de studio zit. Het is te vergelijken met Skype, maar dan in cd-kwaliteit. De geluidskwaliteit is zo goed dat het zonder problemen gebruikt kan worden voor producties en broadcast.

Voordeel: jij kunt mij live regisseren zonder dat we uren kwijt zijn aan reistijd.

Steeds meer geluidsstudio's beschikken over Source-Connect. Ik dus ook. Source-Connect Standard om precies te zijn. In de community kun je me vinden onder de naam willemtop.


Live meeluisteren kan natuurlijk ook via Skype, Starleaf, Zoom of via gewone telefoon. De geluidskwaliteit is dan niet zo goed als via Source-Connect, maar je kunt wel direct reageren en regisseren. In dat geval neem ik mijn stem aan mijn kant in hoge kwaliteit op en stuur jou daar na afloop een WAV of MP3 van.


totale productie

Als je behalve mijn stem een complete productie wilt, inclusief muziek en geluidseffecten, kan ik dat verzorgen. Zo je wilt kant-en-klaar afgeregeld op uitzendniveau.