BLOG

Apple kerstvertelling 2012

Eind 2012 heb ik een kerstverhaal ingesproken in opdracht van de Apple fansite One More Thing. Een prachtig verhaal, geschreven door René Bouwmeester. Gebaseerd op A Christmas Carol, maar helemaal omgeschreven naar het heden van Apple in 2012.


One More Thing was in die periode een enorm actieve groep onder leiding van Koen, Jan-David en Lucas. Apple fan-boys, die al podcasts maakten toen dat nog bijzonder was. Ik was de stem van de aankondigingen in die podcast. En daaruit vloeide de vraag voort om het Apple Kerstverhaal in te spreken.


Het is één van de allerleukste inspreekopdrachten die ik ooit heb gedaan. En nu, tien jaar later, is het nog steeds mooi om naar te luisteren. Omdat het gaat over mensen, en over kerstgevoel. Maar ook over de kijk van Nederlandse Apple fans op het bedrijf Apple, één jaar na het overlijden van Steve Jobs. Daarmee is het een historisch document geworden.


Het hele verhaal, in vijf delen, kun je hieronder beluisteren. Ik heb het opnieuw afgemixt, want de plugins van nu zijn beter dan die van tien jaar geleden. Een ge-remasterde versie dus. Daarom heb ik ook de oorspronkelijke muziek vervangen door muziek die ik zelf heb gemaakt, aan het begin en eind van elke aflevering.


Veel luisterplezier!


Apple kerstvertelling • deel 1

Apple kerstvertelling • deel 2

willem@topvoice.nl

+31652395778

© willem van den top

Apple kerstvertelling • deel 3

Apple kerstvertelling • deel 4

Apple kerstvertelling • deel 5

Deze kerstvertelling heb ik opgenomen in december 2012. In de vijf dagen voor kerst van dat jaar, werd elke dag een nieuwe aflevering geplaatst om te beluisteren op de website van One More Thing.

De versie die hierboven is te beluisteren, heb ik in december 2022 ge-remasterd en van andere muziek voorzien.


terug naar blog-overzicht

willem@topvoice.nl

+31652395778

© willem van den top