geluidsstudio


Stemopnames worden gedaan in een geluidsstudio. Laat me weten in welke studio jij met mij wilt opnemen en we maken een afspraak. Als je wilt, kan ik je helpen bij het vinden van een studio die geschikt is voor datgene wat jij wilt. Ik kom door het hele land en ken veel studio’s en opname-technici.


Dit is de oude vertrouwde manier van opnemen. Techniek en regie worden verzorgd door de aanwezigen in die studio. Voor bepaalde opdrachten is en blijft dit de beste aanpak. Bijvoorbeeld als er synchroon op beeld ingesproken moet worden, als met meerdere stemmen tegelijkertijd opgenomen moet worden, als er speciale eisen zijn in geluidstechniek, of als er heel specifieke regie nodig is.

eigen studio


Een andere manier is: Jij mailt mij een tekst, ik neem hem op in mijn eigen studio en ik stuur jou een audio-bestand van de opname.


Via mail of telefoon laat je me weten hoe je het wilt hebben. Je kunt daarbij gebruik maken van de voorbeelden op deze site.


Deze manier van werken, heeft een aantal voordelen:

• Snel en makkelijk. Als het moet, heb je binnen een paar uur je ingesproken tekst retour. Als er minder haast is, lever ik doorgaans de volgende dag aan.

• Geen reistijd, geen reiskosten.

• We hoeven niet op hetzelfde moment op dezelfde plaats te zijn.

• We zijn niet gebonden aan kantoortijden.

• Jij hoeft niet in dat ene geboekte studio-uurtje je definitieve beslissingen te nemen. Als je de volgende dag besluit dat het toch anders moet, dan doe ik dat voor je. Krijg je een tweede file. Dat kost niks extra. En ik zal je verklappen dat ik soms ook wel een derde of vierde file stuur, omdat er toch nog 1 woordje anders moet bijvoorbeeld.

• De geluidskwaliteit van de opname is onberispelijk.

source-connect


Er is nog een derde mogelijkheid. Eigenlijk een tussenvorm. Via de Source-Connect plugin maak ik een audio-verbinding in hoge kwaliteit met een andere studio (bij jou in de buurt). Ik zit in mijn eigen studio achter de microfoon, en jij kunt mij in de andere studio (waar dan ook ter wereld) horen alsof ik bij jou in de studio zit. Het is te vergelijken met Skype, maar dan in cd-kwaliteit. De geluidskwaliteit is zo goed dat het zonder problemen gebruikt kan worden voor producties en broadcast.

Voordeel: jij kunt mij live regisseren zonder dat we uren kwijt zijn aan reistijd.

Steeds meer geluidsstudio's beschikken over Source-Connect. Ik dus ook.


Live meeluisteren kan natuurlijk ook via Skype of via gewone telefoon. De geluidskwaliteit is dan niet zo goed als via Source-Connect, maar je kunt wel direct reageren en regisseren.

technische specs

Het hart van mijn studio is een Apple MacPro met daarop ProTools en Logic, plus een hele zwik plug-ins. Afluistering gaat via Blue Sky monitors. De microfoons die ik het meest gebruik zijn de Sennheiser MKH-416 en AKG C414 XLII. Deze hangen in een aparte spreekcel die akoestisch neutraal en geïsoleerd is. Afluistering in de spreekcel gaat via de Sennheiser HD-25 C-II hoofdtelefoon: realistische weergave, en gesloten zodat er geen overspraak is.


Ik ben een tech-freak. Ik houd van mooie en goeie spullen. Da’s niet per se gelijk aan dure spullen, hoewel ik er gewoonlijk niet voor terugdeins om een investering in kwaliteit te doen. En ik ben altijd alert op nieuwe ontwikkelingen. Ook al is de dagelijkse beluister-situatie vaak: laptop en telefoon... die keren dat je me wel via goede afluistering hoort, moet je er ook echt blij van worden.

totale productie

Als je behalve mijn stem een complete productie wilt, inclusief muziek en geluidseffecten, kan ik dat verzorgen. Zo je wilt kant-en-klaar afgeregeld op uitzendniveau.

http://www.tmpvoices.com/en

home    demo’s    fgv    tarieven    studio    extra    contact